به گزارش خبرگزاری دولتی آلمان بر اساس یک سند داخلی آژانس امنیت ملی متعلق به سال ۲۰۱۰، این سرویس مخفی آمریکا، به طور هدفمند وزارت امور خارجه فرانسه را هدف عملیات جاسوسی خود قرار داده است. بهویژه شبکه کامیپوتری دیپلماتها مورد علاقهی آژانس امنیت ملی بوده است.
اشپیگلآنلاین مینویسد، وزارت خارجه فرانسه از طریق یک کانال اینترنتی شبکه خصوصی مجازی (VPN) کامپیوترهای سفارتخانهها و کنسولگریها را به مرکز خود در پاریس وصل کرده بود. بدین گونه کامپیوترها از طریق یک کانال امن با یکدیگر در ارتباط بودهاند.
در یک سند آژانس امنیت ملی که طبقهبندی "خیلی سری" داشته، این عملیات بسیار موفقیتآمیز توصیف شده است. در آنجا از "دسترسیهای حساس" به کانالهای تماسهای اینترنتی سخن میرود. از جمله آدرسهایی اینترنتی که آژانس امنیت ملی در یک فهرست بدان اشاره کرده است، آدرس diplimatie.gouv.fr به چشم میخورد که توسط سرور وزارت خارجه در پاریس هدایت میشود.
آژانس امنیت ملی در فهرست سپتامبر ۲۰۱۰ خود، نمایندگیهای فرانسه در واشنگتن و سازمان ملل متحد را جزو اهداف جاسوسی ذکر میکند. از این رو متخصصان آژانس در هر دوی این نمایندگیهای دیپلماتیک دستگاه شنود وصل میکنند و در نمایندگی نیویورک تصاویر مانیتور کامپیوترها را جمعآوری میکنند. مسئولان آژانس امنیت ملی به این دو هدف جاسوسی خود نام "بلاک فوت" (نیویورک) و "واباش" (واشنگتن) را داده بودند.
اطلاعات مورد علاقهی آژانس امنیت ملی، در وهلهی نخست سیاست خارجی فرانسه، و سپس اطلاعاتی دربارهی صنایع تسلیحاتی فرانسه و میزان ثبات اقتصادی این کشور بوده است.حال فعالیت جاسوسی آمریکا علیه فرانسه، بر مناسبات دو کشور سنگینی میکند. فرانسوا اولاند، رئیسجمهور فرانسه در اوایل ماه ژوئیه سال جاری تهدید کرد که مذاکره درباره توافقنامهی تجارت آزاد فراآتلانتیک (میان آمریکا و اتحادیه اروپا) را متوقف خواهد ساخت. وی از دولت ایالات متحده تضمین خواست که آمریکا به عملیات جاسوسی خود علیه فرانسه پایان میدهد.
فرانسوا اولاند گفت: «تا زمانی که این تضمین را نداشته باشیم، مذاکراتی در میان نخواهد بود.» آژانس امنیت ملی آمریکا در این رابطه نخواسته است به هیچ پرسش پاسخ دهد. ولی با این حال در وضعیت بحران سوریه، رهبری پاریس در کنار واشنگتن قرار گرفته است.
به گزارش اشپیگلآنلاین، روز شنبه (۳۱ اوت/۹ شهریور) مشخص شد که حملات هکرهای سرویسهای مخفی آمریکا ابعادی جدید به خود گرفتهاند. بر اساس یک گزارش "واشنگتن پست"، به زودی ۸۵ هزار سیستم کامپیوتری آلوده به یک نرمافزار جاسوسی خواهند شد. گفته میشود، آژانس امنیت ملی در نظر دارد کامپیوترهای آلوده را به عنوان شبکههای پیامآور کنترل کند.